boeidelen in verschillende kleuren
Dak

Wat is de beste kleur voor boeidelen?

Zijn de houten boeidelen van jouw woning aan vervanging toe? Dan kun je ervoor kiezen om ze te vervangen door kunststof boeidelen. Voordat je een bestelling plaatst, moet je eerst bepalen welke kleur jouw nieuwe dakrandafwerking moet hebben. Veel mensen kiezen voor dezelfde kleur als nu, maar misschien wil je een keer iets anders. Is dit het geval? Lees dan vooral verder. In deze tekst helpen wij je namelijk om de beste kleur voor jouw boeidelen te bepalen.

Kijk naar de rest van jouw woning

Wanneer je naar huizen bij jou in de buurt kijkt, valt het je waarschijnlijk op dat de meest mensen voor witte boeidelen kiezen. Omdat veel mensen voor een dakrandafwerking in deze kleur kiezen, is wit een veilige keuze. Toch is dit niet altijd de beste kleur voor boeidelen. Wanneer je op zoek bent naar de beste kleur voor jouw boeiboorden, doe je er goed aan naar de rest van jouw woning te kijken. Het is namelijk belangrijk dat boeidelen opgaan in jouw woning en er niet uitspringen. Je wilt immers niet dat alle aandacht naar de afwerking van de dakrand wordt getrokken.

Om te bepalen wat de beste kleur voor boeidelen is, kijk je onder meer naar de gevelbekleding. Als de gevel van jouw huis gemetseld is met donkere stenen, passen boeidelen in een lichte kleur hier over het algemeen niet heel goed bij. Kies in dat geval liever voor een donkere dakrandafwerking. Naast de gevelbekleding is het ook verstandig om naar deuren en kozijnen te kijken. Zijn de deuren en kozijnen van jouw woning wit? Dan kun je het beste ook voor witte boeidelen kiezen. Wanneer deuren en kozijnen antraciet zijn, kies je ook voor boeidboorden in deze kleur.

Vraag gratis kleurmonsters aan

Twijfel je nog tussen verschillende kleuren? Kies er dan niet lukraak eentje uit, maar vraag gratis kleurmonsters. Op Keralit.nl kun je maximaal drie gratis kleurmonsters van rabatdelen aanvragen. Je kunt uit een groot aantal kleuren kiezen, waardoor er vast wel een kleur tussen zit die jij mooi vindt. Kleurmonsters aanvragen is bovendien een goede manier om te ervaren hoe het materiaal er in het echt uitziet. Nadat je jouw gratis kleurmonsters aangevraagd hebt, heb je ze binnen twee werkdagen in huis.

Kijk naar boeidelen van andere huizen

Heb je een kleur voor jouw boeidelen op het oog, maar ben je benieuwd hoe hij er in het groot uitziet? Stap dan eens in de auto of op de fiets en rijd een rondje door woonwijken bij jou in de buurt. Mogelijk is er wel een ander huis met boeiboorden in de kleur die jij op het oog hebt. Je ziet op deze manier direct hoe de boeidelen staan. Dit helpt je vast en zeker om te bepalen wat de beste kleur voor jouw boeidelen is.