Tips voor het creëren van een veilig gevoel
Beveiliging

Tips voor het creëren van een veilig gevoel

Als jij je ergens niet veilig voelt is dat nooit fijn. Je bent dan niet lekker op je gemak en dat moet je zien te voorkomen. Er zijn een heleboel manieren om je toch wat veiliger te voelen in bepaalde situaties. Maar hoe pak je dit goed aan? Hierbij een paar tips voor het creëren van een veilig gevoel.

Neem contact op met een helpdesks

Er zijn verschillende helpdesks die je kunnen helpen als je je niet veilig voelt. Zo heb je op de meeste telefoons een noodoproep knop voor als er iets gebeurd en je een spoedlijn nodig hebt. Er bestaan ook alarmknoppen, zo heb je een alarmknop bij agressie. Dit houdt in dat als er rond jou een vorm van agressie wordt geuit je de alarmknop kunt gebruiken voor hulp. Secure2go is een alarmlijn waar je naar kan worden doorgestuurd.

De mensen waar je aan wordt doorverbonden regelen dan de politie of een ambulance. Ze geven jou ook instructies wat je op dat moment moet doen. Als het heel gevaarlijk is zullen ze je wegsturen. Maar als het niet zo ernstig is en je kunt iemand helpen dan zullen ze jou via de telefoon zeggen wat je op dat moment moet doen.

Zoek hulp in je omgeving

Als je je nog niet veilig voelt en je niet in staat bent om te bellen, dan kan het een goede optie zijn om hulp te zoeken bij mensen bij jou in de buurt. Als je bijvoorbeeld in de winkelstraat loopt dan kan je een winkel in lopen en iemand vragen om een hulplijn te bellen. Zo voorkom je dat er wat ergs gebeurd en voel je je wellicht een stuk veiliger. 

Mocht je je nog steeds niet veilig voelen dan kan het slim zijn om een vriend, vriendin of familielid te bellen. Zij kunnen jou geruststellen als dat nodig is en als dat geen optie is dan kunnen ze je misschien ophalen. Zo weet je zeker dat iemand op de hoogte is en jou eventueel kan helpen.

Controleer 

Een ander voorbeeld is als je je niet veilig voelt in je huis. Dan kan het slim zijn om de deuren en ramen te controleren. Check of deze allemaal dicht zijn en als er nog een open is maak deze dan dicht. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat iemand ongewenst binnen kan komen. Hierdoor stel je jezelf gerust en voel je je hopelijk steeds een beetje veiliger. 

Om je veiliger te voelen in je huis kan je ook een camera ophangen bij je voordeur. Zo kan je zien wie er voor de deur staat en wat er gebeurd rondom je huis als je er zelf niet bent. Doordat je kunt zien dat er niks geks gebeurd voel je je vaak ook een stukje veiliger. 

Door deze tips op te volgen is de kans groot dat je in verschillende situaties meer controle hebt en je dus wat veiliger voelt. En dat is natuurlijk de bedoeling van deze tips