Corona hygiëne zoals mondkapjes, schorten, handschoenen
Corona hygiëne

Waarborg de hygiëne in jouw beautysalon!

Zowel je personeel als je klanten zullen een stuk geruster jouw zaak binnenlopen wanneer ze er zeker van zijn dat daar aan de hygiënevoorschriften wordt gehouden.

Dat moet toch niet bijster veel problemen opleveren? Nee, maar allereerst moet wel duidelijk worden vastgesteld wat die regels inhouden en is het belangrijk dat ze eenvoudig te raadplegen zijn. Maar door te laten zien dat jouw etablissement brandschoon is, kom je al een heel eind. Op die manier zitten de leden van jouw team goed in hun vel en weten je klanten precies waar ze aan toe zijn. En dat is toch wat je wilt wanneer je een beautysalon runt? Besteed daarom volop aandacht aan het volgende:

Voorlichting

Uiteraard heb je de mogelijkheid om jouw klanten persoonlijk op de hoogte te stellen van de verschillende voorschriften die gelden in jouw zaak. Sterker nog, voorafgaand aan iedere behandeling moet er duidelijk gecommuniceerd worden. Dan komt daar vast wel een stukje regelgeving bij kijken. Echter, sommige handelingen kunnen wel een visueel geheugensteuntje gebruiken. Zowel je personeel als je klanten zijn erbij gebaat wanneer er een uitgeprinte handleiding over basale maar belangrijke handelingen zoals het wassen van handen aanwezig zijn. Het liefst met een kleurrijke achtergrond, zodat ze direct opvallen! Maak of kies bestaande instructies in A4 formaat en kies er een centrale plek voor. Zo zorg je dat niemand er nog omheen kan.

Schone werkplek

Direct contact met andere mensen brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Dat klinkt erg afstandelijk, maar het is nu eenmaal de waarheid. Om ervoor te zorgen dat er geen ziektekiemen achterblijven van een vorige cliënt – of lid van je team! – is het dus zaak dat je jouw werkplek grondig onderhoudt. Met een uitgebreide schoonmaakbeurt na iedere behandeling, dus! Daarvoor gebruik je niet zomaar een sopje maar een speciaal desinfectiemiddel. Alles om onnodige risico’s in te dammen!

Veiligheidsbril

Je zou niet denken dat een veiligheidsbril bij de uitrusting toebehoren, aangezien scherven en vonken in de beauty business eerder uitzondering dan regel zouden moeten zijn. Om ‘t maar zachtjes uit te drukken. Maar agressieve stoffen kunnen bij sommige behandelingen worden gebruikt en die wil je absoluut niet in je ogen krijgen! Ter genezing moet er dus een oogdouche op een centrale plek beschikbaar zijn. En om ongevallen te voorkomen gebruik je een veiligheidsbril.

Schorten

Multifunctionele kleding zien we graag. Met een speciaal schort bescherm je namelijk de outfit die je eronder draagt en ben je ook nog eens direct herkenbaar als professional! Dankzij de opties van all size modellen weet je zeker dat ze iedere drager zullen passen. En dat wil je absoluut, aangezien iedereen weer een ander postuur of lichaamslengte heeft! Door ook nog eens jouw logo of huisstijl in de schorten te verwerken, maak je de look voor jouw bedrijf helemaal af.

Handschoenen en mondmaskers

Om er zeker van te zijn dat klant en behandelaar elkaar niet zullen beïnvloeden met welke bacillen dan ook, wordt er in onze beroepsgroep nogal vaak van een mondmasker gebruik gemaakt. En van handschoenen eveneens. Zorg ervoor dat jij van elk genoeg in huis hebt, en dan wel van professionele kwaliteit. Ook belangrijk: zowel neus als mond moeten door het masker bedekt worden! De coronacrisis bewijst maar weer dat niet iedereen dat concept volledig snapt…