veilige badkamer
Badkamer

Zo richt jij je badkamer veilig in

Hebben je huisgenoten of jij fysieke klachten?  Zorg dan ervoor dat je badkamer hier goed op aangepast is. Ook als je nog geen klachten hebt is het verstandig om je badkamer veilig in te richten. Veel mensen denken dat ongelukken voornamelijk buiten gebeuren, maar dat gebeurt juist meer binnenshuis. Door bijvoorbeeld je badkamer veilig in te richten kan je de kans op ongelukken verkleinen.

Keuze qua douche

Er is volop keuze qua douches. Zo kan je kiezen uit inloopdouches, douchebakken en een douchecabine. De meest veilige douche is een douche zonder drempel, bijvoorbeeld een inloopdouche. Kies het liefst voor een inloopdouche met een ondergrond van een gelijke hoogte en een lineaire douche goot. Hierdoor stroomt het water sneller in de douche goot. Niet alleen de douche moet gelijkmatig zijn, maar de gehele vloer in de badkamer. Voor extra veiligheid plaats je een antislipmat voor de douche en een handgreep. Kies voor een handgreep dat stevig verankerd kan worden in de muur van je badkamer. Kan je huisgenoot of jij niet lang staan? Koop dan ook een speciaal krukje voor in de douche. Wil je een extra comfortabele regendouche installeren? Check dan of de druk van het water hier hoog genoeg voor is. Goede kwaliteiten douches vind je bijvoorbeeld bij de winkel x2o. Check de douches op https://www.x2o.nl/.

Soort toilet

Een te laag toilet is uit den boze. Hierdoor is het voor oudere mensen en mensen met fysieke klachten erg moeilijk om weer op te staan. Kies liever een wat hoger toilet. Ook hier kan het prettig zijn om een handvat op de muur te plaatsen. Zorg daarnaast voor genoeg bewegingsruimte rondom het toilet. Plaats ook een antislipmat rondom het toilet. Voor oudere mensen en mensen met fysieke klachten zijn er ook speciale sta-op toiletten. Dit maakt het makkelijker om op te staan na het toiletbezoek.

Plaats een telefoon of alarm


Helaas gebeuren er best veel ongelukken in de badkamer. Hier is nu eenmaal meer slipgevaar. Dit is extra vervelend als er verder niemand thuis is. Plaats daarom een alarm of telefoon in de badkamer. Zo kan er snel hulp worden ingeschakeld. Plaats deze niet te hoog op de muur.

Zorg voor voldoende ruimte

Zorg ook voor genoeg loopruimte in de badkamer. Heb je een kleine badkamer? Probeer dan spullen zoveel mogelijk hoog op te bergen. Je kunt bijvoorbeeld plankjes bevestigen hoog aan de muur. Hier kan je bijvoorbeeld spullen zoals het wc-papier en de wc-borstel bewaren. Plaats dit echter niet te hoog, want tillen boven de hoogte van je schouder kan klachten veroorzaken.

 
Wil je liever de badkamermeubels in het echt bekijken? Bezoek dan de showroom van X2o in Woonmall Vila Arena in Amsterdam.