Badkamers gelden als dé plek in huis waar je even helemaal tot rust komt. Er is ons dan ook veel aangelegen om de badkamer tot een wellnessruimte te maken, want wellness zorgt voor de diepste ontspanning. Zo kent de eigentijdse badkamer vaak mooie wanden en vloeren van natuursteen en is hij voorzien van de allernieuwste technieken. Voor veel mensen behoort een bad tot de ultieme wellness beleving, maar waarom is dat eigenlijk? Waarom zou je kiezen voor een bad in de badkamer? Je leest er meer over in dit artikel.
Bad zorgt voor intense beleving
Badderen vergt rust en ontspanning, waar tijd eigenlijk nauwelijks een rol speelt. De meeste mensen zullen dan ook niet ‘s ochtends vroeg in bad gaan, je hebt immers vaak een drukke dag voor de boeg. In bad gaan is dan ook meestal een ritueel wat zich ‘s avonds afspeelt. Na het vullen van het bad dompel je jezelf onder in het warme water, dit levert een heerlijke sensatie op doordat de warmte zeer indringend is – in tegenstelling tot douchen. Voeg je een heerlijke badolie of badzout toe aan het water, dan is de wellness beleving compleet.
Sommige mensen gaan nog een stapje verder en kiezen voor een whirlpool bad. In dat geval kun je rekenen op een heerlijk masserend effect dankzij jet-massagestralen en bubbels (afhankelijk van welke uitvoering je kiest). Overigens is het niet verstandig om badzout- of olie toe te voegen aan een bubbelbad gezien de schuimontwikkeling.
Welk type baden zijn er?
Er bestaat dus nogal wat keuze uit verschillende type baden gelukkig. Zo is er voor de meeste badkamers een geschikt formaat bad te kiezen.
De meest voorkomende baden laten we je hier zien:
- Ligbad – een bad om echt lekker languit in te kunnen liggen.
- Zitbad – dit bad is een stuk kleiner, ook zijn er zitbaden verkrijgbaar met een daadwerkelijke zitting, wat ideaal is voor ouderen.
- Vrijstaand bad – vrijstaande baden zijn er in tal van uitvoeringen en kunnen bijvoorbeeld ook in de slaapkamer geplaatst worden. Kies je voor modern, of ga je voor een bad op pootjes?
- Whirlpool – het bekende bubbelbad. Ideaal voor mensen die een diepe ontspanning zoeken en graag een masserend effect willen ervaren.
- Half ingebouwd bad – dit bad is niet vrijstaand, maar ook niet ingebouwd. Hij kan deels worden ingebouwd, zoals in een hoek, of langs de muur worden gebouwd, waarbij slechts één zijde is vast gebouwd. Dit bad biedt dus veel keuze vrijheid.
Ligbad elders plaatsen in huis?
Zoals je ziet hoef je niet eens perse je ligbad in de badkamer te laten plaatsen. Want is er eigenlijk te weinig plaats in je badkamer en wil je nu eenmaal geen zitbad, dan plaats je toch gewoon jouw ligbad in de slaapkamer! Het is dan nog een kwestie van het aanleggen van leidingen om vervolgens ultramodern te kunnen genieten van je ligbad in de slaapkamer!