Tips bij het uitkiezen van wandtegels voor jouw badkamer
Badkamer

Tips bij het uitkiezen van wandtegels voor jouw badkamer

Ben je nog op zoek naar wandtegels voor jouw badkamer? Er is enorm veel keuze in soorten en kleuren, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom geven we je in dit blog een aantal tips bij het kiezen van wandtegels voor de badkamer! Zo vind jij de perfecte tegel. Lees dus snel verder als je meer wilt weten!

De kleur kiezen

De kleur kiezen voor de wandtegel in de badkamer kan best lastig zijn. Je kunt kiezen voor wit of grijs. Dit valt namelijk met alles te combineren, waardoor elke vloertegel mooi zal staan. Daarnaast zijn wit en grijs tijdloze kleuren. Hierdoor weet je zeker dat je jouw badkamer over een paar jaar nog steeds net zo mooi vindt!

De uitstraling

Wat voor uitstraling wil je jouw badkamer geven? Als je op zoek bent naar een luxueze uitstraling kun je het beste gaan voor glanzende tegels. Is de badkamer klein? Kies dan voor verschillende maten tegels. Dit geeft diepte in de muur. Ook kun je vierkante tegels diagonaal leggen. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. Heel geschikt voor kleine badkamer dus!

Kies voor vloertegels

Dit is de trend van het moment: vloertegels gebruiken als wandtegel. Het kan namelijk prima, je wand bekleden met vloertegels in de badkamer. Je kunt ervoor kiezen om de vloertegels door te laten lopen op 1 van de wanden, of zelfs op alle wanden. Hierdoor ontstaat een gevoel van oneindigheid. Het grote voordeel hiervan is dat de badkamer optisch veel groter lijkt. Alweer een goede tip voor een kleine badkamer dus, maar het kan elke badkamer een ruimtelijk gevoel geven!

Neem eens een tegelmonster mee naar huis

Het is best lastig om de juiste tegel te vinden. Via het internet kun je vaak minder goed de tegel bekijken. Daarom is het beter om in een winkel langs te gaan. Hierdoor kun je veel beter alle tegels bekijken en beter zien wat je mooi vindt. Daarnaast kun je een proefmonster meenemen. Twijfel je dus nog tussen een aantal tegels? Door ze te thuis nog eens te bekijken en in de juiste ruimte, is het vaak makkelijker om een goede keuze te maken!

Hopelijk heb je wat aan deze tips en veel succes gewenst met de zoektocht naar jouw nieuwe wandtegels!