badkamer verbouwing
Badkamer

Inspiratie tips voor de badkamer

Er is niks zo fijn als een fijne en ruime badkamer hebben. Heb je eindelijk je droomhuis gevonden, maar is de badkamer niet naar wens? Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk op het gebied van verbouwing. Wil jij je badkamer graag verbouwen maar ben je nog op zoek naar mooie inspiratie tips? In dit artikel vind je enkele tips die je badkamer nog mooier kunnen maken.

Kies de juiste tegels

Het klinkt misschien makkelijk, maar dat is het zeker niet. De keuze voor tegels kan echt het verschil maken in uitstraling van de badkamer. De keuze is reuze. Weet je niet zo goed wat je mooi vindt? Dan zijn metro tegels altijd een goede keus. Deze variant tegel is er in veel verschillende soorten en maten. Over het algemeen is het een lange rechthoekige tegel met een glanzende laag erover heen. Deze tegel is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Doorgaans worden deze tegels op de wand geplaatst. Hoe je ze plaatst, ligt helemaal aan jouw smaak. Je kunt ervoor kiezen om ze horizontaal te plaatsen, maar ook verticaal komen ze goed tot hun recht. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat deze tegels schuin worden geplaatst. Dit geeft een iets meer speels effect. Je krijgt er een soort visgraatpatroon van. Durf eens buiten je comfortzone te gaan en kies voor een donkergroene of een zachtroze regel. Dit zie je niet vaak en staat erg mooi in een badkamer met zwarte accenten. Wil je juist een chique uitstraling in de badkamer? Er zijn ook veel verschillende soorten marmer tegels. Marmer tegels kunnen zowel op de muur als op de vloer geplaatst worden. Ook deze tegels zijn in veel verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Door het marmer krijgt je badkamer gelijk een luxe uitstraling en je waant je helemaal in een luxe hotel, maar dan elke dag in je eigen huis.

Zwarte kranen

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor zwarte accenten in de badkamer. Vroeger was het gebruikelijk om van die standaard zilveren kranen te hebben in de badkamer. Daar is niks mis mee, maar het oogt niet altijd even mooi. Nu is er veel meer mogelijk. Je ziet steeds vaker zwarte kranen en douchekoppen voorbij komen. Vooral mat zwart is populair, ook als badkamermeubel. In combinatie met enkele accentkleuren zorgen zwarte kranen voor een modern ogende badkamer. Maak je badkamer extra mooi en gezellig door er een leuke plant in te zetten welke goed tegen vocht kan. Op die manier wordt de badkamer niet alleen een praktische plek, maar is het ook een gezellige plek. Als je nu goed investeert, hoef je er jaren niet meer naar om te kijken. 

Bron: Afium.nl