retro vintage badkamer
Badkamer

Hoe pas je de retro vintage trend toe in je badkamer

Meer trendy dan ooit, de vintage stijl schudt hedendaagse lijnen door elkaar en brengt een vleugje chic in het interieur. Retro cementtegels, ouderwetse meubels, vrijstaand bad, dit zijn allemaal elementen die je in retro stijl kan kopen. Echter, zoals alle stijlen, voldoet vintage aan bepaalde regels om een ​​prachtige harmonie te produceren.  In deze blog geven we jou tips mee om de retro stijl toe te voegen aan jouw badkamer. Lees snel verder.

Het vrijstaande bad

Het bad is het centrale element van een badkamer! Dus als je je opnieuw wilt verbinden met de jaren 50, gaat er niets boven de keuze voor een vrijstaand bad voor een onmiddellijke retro vintage touch! Een retro vrijstaande bad is bijvoorbeeld een prachtig vrijstaand bad met leeuwen poten. De leeuwen poten geven het een authenthieke retro uitstraling en is meteen het statement stuk van de badkamer. Je kan het vrijstaande bad combineren met stijlvolle gouden of bronze kranen om het plaatje helemaal compleet te maken.

De retro badkamerkast

Voor een badkamermeubel dat zowel vintage als retro is, kan je kijken naar eikenhouten badkamerkasten.

Wat betreft kleuren kan je makkelijk inzetten op zwart of wit voor een vleugje tijdloosheid en dat gaat altijd goed. Tot slot, vergeet ook hier niet om op de kranen te spelen met gouden of koperen tinten voor maximale authenticiteit.

Accessoires die het verschil maken

Retro-vintage stijl gaat ook over details. Daarom moet je niet aarzelen om te wedden op gerecyclede accessoires die je hier en daar hebt gevonden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het volgende: een grote zeeschelp die je kan gebruiken als bakje, aan oude kappersspiegels of aan de houten kruk… Kortom, het is de perfecte manier om een ​​chique en vooral persoonlijke sfeer toe te voegen aan jouw badkamer. Kortom, bekijk al je oude spullen en kijk wat er eventueel in jouw badkamer zou passen.
De keuze van kleuren en materialen

Naast de retro vintage meubelen zal er uiteraard gewerkt moeten worden aan de inrichting van de kamer door te focussen op een mooie harmonie van kleuren en materialen. Zoals eerder vermeld, maken cementtegels een grote comeback, zowel op de vloer als op de muren. Maar we denken ook aan aardewerk en het liefst donker aardewerk voor een vleugje glans dat de kleinste kamers zal verlichten. Van bruin tot bordeauxrood naar zwart heb je ook de mogelijkheid om je te wenden tot de metrotegel die tijdloos blijft. Voor de finishing touch kan je kijken naar een grafisch behang op het hoogste deel van de muur.

De juiste meubel en wastafel kiezen

Retro of vintage, er is altijd discussie, maar waar het om gaat is een verouderde look die zo trendy is dat we er allemaal naar hunkeren. Verre van minimalisme en moderne technologieën, geeft de retro badkamerkast veel elegantie aan de interieurdecoratie. Er zijn dan verschillende stijlen om deze stijl te adopteren. Maar wij advieren echt een staande retro houten badkamermeubel in een moderne stijl uit het midden van de eeuw, herkenbaar aan zijn gestrekte poten. Dit laat de retro stijl perfect zien.