Badkamer

Douchecabine of inloopdouche kiezen?

Bent u van plan om uw badkamer te verbouwen? Dan moet u de keuze maken tussen een inloopdouche en een douchecabine. Wij begrijpen dat dit een lastige keuze is, beide hebben namelijk hun voordelen, daarom hebben wij de voor- en nadelen van beide in dit artikel op een rijtje gezet.

Douchecabine

Een douchecabine zorgt ervoor dat de doucheruimte een afgesloten ruimte is. De cabine bestaat uit wanden en een deur. Het grote voordeel is dat water in de douchecabine blijft en de rest van uw badkamer droog blijft. Ook heeft u bij een douchecabine keuze uit vele vormen en maten. Het nadeel van een douchecabine is dat de badkamer snel wat kleiner lijkt en u genoeg ruimte moet hebben om de deur van de cabine te openen.

Voordelen

De warmte blijft in de cabine
Kan met of zonder douchebak geplaatst worden
Verkrijgbaar in allerlei vormen en maten
De badkamer blijft droog

Nadelen

De badkamer lijkt kleiner
Er moet genoeg ruimte zijn voor het openen van de deur

Inloopdouche

Bij een inloopdouche denkt u waarschijnlijk aan een luxe badkamer met een moderne uitstraling. Dit is dan ook de uitstraling wat een inloopdouche aan uw badkamer geeft. Ook heeft u geen last van een opstap. Aan de andere kant blijft de warmte niet in de doucheruimte hangen en wordt de rest van de badkamer ook vaak natter.

Voordelen

Moderne en luxe uitstraling
Geen opstap
Flexibel in afmetingen
Kan ook geplaatst worden met douchebak
Vormt één geheel met de rest van de badkamer

Nadelen

De rest van de badkamer wordt vaak natter
Vloertegels zijn gladder dan bijvoorbeeld een douchebak
Sneller koud tijdens het douchen omdat warmte gemakkelijk ontsnapt