Meer kleur in je badkamer
Badkamer

Combineren van kleuren in de badkamer

Wanneer je de badkamer gaan renoveren of wanneer je een compleet nieuwe badkamer gaat installeren dan is het gebruik van kleuren een belangrijk onderdeel. Wanneer je een ruimte binnenkomt zijn de kleuren het eerste wat opvalt. Deze bepalen de sfeer. Je krijgt verschillende effecten wanneer je kleuren gaat combineren. Zonder dat je het door hebt worden we beïnvloed door kleuren. In dit artikel leg ik uit hoe je kleuren kan combineren in je nieuwe badkamer om een gewenst effect te creëren.

Combinatie van zwart en wit in de badkamer

De kleuren zwart en wit kom je vaker tegen. Het zijn neutrale en tijdloze kleuren en is zeer eenvoudig om deze kleuren te combineren. De kleuren zijn goed te gebruiken als basis. Zwart en wit creëren contrast omdat het 2 tegenovergestelde kleuren zijn. Ga bijvoorbeeld voor een badkamermeubel en badkamerkast in wit en daarbij zwarte tegels. Je kan dit ook omdraaien en een badkamermeubel in het zwart plaatsen op witte wandtegels en vloertegels.

Sfeervolle en gezellige kleuren

Sfeervolle en gezellige kleuren worden ook wel warme kleuren genoemd. Kleuren zoals rood, oranje en geel zijn warme kleuren. Houtlook tegels behoren ook tot de warme kleuren. Ondanks dat rood een warme kleur is wordt het ook gezien als een agressieve kleur. Het is een schreeuwende kleur die ontzettend opvalt. Je kan warme kleuren goed combineren met neutrale kleuren zoals wit. Zo behoud je een goede balans en voorkom je dat het te overweldigend is.

Witte badkamer met een kleur naar keuze

Je kan ook kiezen voor een neutrale en rustige basis. Een witte badkamer. Alles valt te combineren met wit dus je bent vrij om hier een kleur aan toe te voegen. Je kan gaan voor een trendkleur zoals groen of blauw. Eigenlijk is iedere kleur mogelijk. Betegel één muur met deze kleur voor een mooi contrast. Of verwerk kleine mozaïek tegels in een mooie kleur achter het badkamermeubel. Dit creëert een speels effect.

Donkere badkamer met betonlook

De kleur zwart wordt steeds populairder. Steeds meer badkamer onderdelen zijn te verkrijgen in het zwart. Denk aan zwarte toiletpotten, zwarte kranen of een zwart bad. Zwarte tegels zijn er al wel een tijdje maar zijn de laatste jaren steeds meer in trek. Betonlook tegels en antraciet tegels zijn goede alternatieven die wat minder sterk zijn.
Dit zijn enkele kleuren combinaties die we steeds vaker terugzien in de badkamer. Zit er iets voor jou tussen?