Badkamer

Badkamer aankleden met tegels

De badkamer sfeer wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de tegels die op de wand en de vloer gebruikt worden. Door de juiste tegels te kiezen kan een badkamer er veel ruimer uitzien dan wanneer een tegel gekozen wordt die de ruimte eigenlijk kleiner maakt.

Om de juiste tegel te kiezen kan het handig zijn om een specialist in te schakelen om u te helpen met uw keuze. Deze heeft door zijn of haar ervaring inzicht in welke tegel het beste bij uw wensen past.

Langwerpige witte tegels voor grotere ruimte

Om een badkamer groter te laten ogen kan je ervoor kiezen om wanden te betegelen met langwerpige tegels, dit wekt de indruk dat de ruimte groter is.

Ook witte tegels zorgen ervoor dat een ruimte groot lijkt.
Naast het feit dat witte tegels er hygiënisch uitzien is dit de reden dat vele mensen kiezen voor witte tegels.

Grote donkere kleur vloertegels voor luxe uitstraling

Voor een chique uitstraling kiezen veel mensen voor een donkere ondervloer, vaak zie je een antraciete kleur. Ook een grote vloertegel zorgt voor een bepaalde dure uitstraling die veel mensen aanspreekt. En bovendien in de regel voor zorgt dat de waarde van een huis meer kan worden.

Kosten om te laten betegelen

Een badkamer tegelen is niet iets wat iedereen zomaar kan doen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit te laten doen door een professional.

Een tegelzetter, of klusjesman die ook tegels kan zetten kost in de regel ongeveer €40,00 per uur. Deze prijs is uiteraard zonder btw, deze 21% komt er nog bovenop.

Daar bovenop komen uiteraard nog de kosten voor de tegels zelf die aangeschaft zullen moeten worden.

Kleur de voegen

Ook de voegen kunnen een bepaalde kleur krijgen. Zo is het mooi om tussen de donkere vloertegels een donkere voeg te kiezen, dit ziet er uit als een heel mooi geheel.