denk eens aan behang
Babykamer Decoratie

De mooiste behang trends van dit seizoen

Wie het interieur een serieuze boost wil geven moet eens nadenken over het gebruik van behang. Je kunt je interieur namelijk nog zo geweldig voor elkaar hebben, behang maakt het nóg gaver! Lang niet iedereen is er van op de hoogte wat er allemaal wel niet mogelijk is met modern behang. Daarom nemen we in dit artikel de vele mogelijkheden van eigentijds behang met je door!

Decoratief behang voor je interieur

Behang kan ontzettend veel betekenen voor je interieur. Je kunt daarbij creatief te werk gaan, door bijvoorbeeld niet de hele woonkamer met hetzelfde behang te behangen. Kies voor een effen of gestructureerd behang, gecombineerd met enkele muren die een prachtig behang met dessin krijgen. Op deze wijze accentueer je bepaalde muren of nissen in je woonkamer wat voor een verbluffend effect kan zorgen. Er is praktisch op ieder thema een behang te vinden. Van natuurlijke motieven, zoals sloophout behang en riet, tot fotobehang en geweldig kinderkamer behang. In de speciale behangwinkel kun je jouw fotokeuze levensgroot laten afdrukken op behang. Bedenk van te voren alvast goed welke muur, of gedeelte van een muur jij wilt accentueren met dessin behang. Hieronder tref je de voornaamste thema’s op een rij.

Bloemenbehang

Bloemen zijn een geliefd thema voor op de muur. Er bestaat een zeer ruime keuze uit velerlei bloemmotieven in vele kleurschema’s; van retro bloemen, tot Engels ‘bloemetjes behang’ en botanische bloemen. Wist je dat bloemenbehang tot een van de allergrootste trends behoort? Je kunt er geweldige effecten mee creëren!

Botanisch behang

Binnen botanisch behang kom je vanzelfsprekend ook bloemen tegen, en daarnaast vele andere afbeeldingen van planten. Direct valt op dat vele prints een retro sfeer kennen, terugvoerend tot zelfs de jugendstil tijd tot aan de jaren 70 bloem. Ontdek de vele mogelijkheden van botanisch behang! Prachtig voor in een serre bijvoorbeeld. 

Fotobehang

De keuze voor fotobehang is zeer persoonlijk en kan een verbluffend effect opleveren. Meestal pak je één muur waar een levensgrote afbeelding van een foto op weergegeven wordt. Je kunt kiezen voor een eigen genomen foto, maar ook voor een foto gezien op internet bijvoorbeeld. Fotobehang is zeer eenvoudig te bestellen. Door de persoonlijk gekozen afbeelding te uploaden wordt je eenvoudig door de bestelprocedure heen geleid. 

Barok behang

Binnen dit thema is er keuze uit zeer veel barokke prints, dit zijn meestal klassieke prints in vaak pakkende kleurschema’s verwerkt. Denk aan goud, paars, rood, zilver en denk zelfs aan het jaren-70 klassieke behang. Met de keuze voor barok behang haal je een absolute trend in huis!

Keukenbehang

Ook voor de keuken is er specifiek behang verkrijgbaar, want ook naar de keuken willen we die bijzondere stijl doortrekken. Speciaal keukenbehang kent sfeerthema afbeeldingen die geweldig in de keuken tot hun recht komen! Creëer jouw eigen unieke sfeer met dit bijzondere behang!

Tot slot

Voor iedere ruimte is er specifiek behang verkrijgbaar. Ontdek ook de mogelijkheden voor vochtige ruimtes of voor de kinderkamer bij de behangspeciaalzaak, die een totaaloplossing biedt voor het hele interieur!