De babykamer aankleden
Babykamer

De babykamer aankleden? Denk hieraan!

De babykamer is een ruimte in het huis waarin jouw baby de eerste jaren doorbrengt. De vormgeving, uitstraling en inrichting van de kamer zijn dan ook van grote invloed op de baby. In deze eerste jaren zal namelijk een stukje persoonlijkheid van het kind worden gevormd. Het is dan ook belangrijk om de kinderkamer de juiste uitstraling te geven. In deze blog geven we je enkele tips rondom de aankleding van jouw babykamer!

Zachte kleuren

Het gebruik van zachte kleuren is van invloed op de gemoedstoestand van de baby. Baby’s ervaren kleuren namelijk nog veel sterker dan dat wij ze ervaren. Dit komt omdat de baby’s zintuiglijk nog niet zo ver zijn ontwikkeld als kinderen of volwassenen. Het kleurgebruik kan zeker wel worden waargenomen en is daarom juist in de babykamer ontzettend belangrijk. Probeer zo min mogelijk donkere kleuren te gebruiken, deze kunnen namelijk vormen van angst opwekken! Daarnaast kunnen we het gebruik van felle kleuren zeker in de eerste jaren ook afraden. Een te felle kleur blauw, groen of oranje kan een druk gevoel bij de baby opwekken!

Muren

Ook voor de muren geldt dat het gebruik van donkere kleuren vermeden dient te worden. Je kunt bijvoorbeeld de muren wit, crèmekleurig of grijs verven. Een andere optie is de muren te voorzien van babykamer behang. Dit behang dient uiteraard ook een zachte en rustgevende kleur te hebben. Als de muren van de kamer een zachte en neutrale uitstraling hebben, dan zal de baby dit ook voelen. De baby zal veel rustiger slapen en liggen en dit is voor jou als ouder ook een uitkomst. Als je bereid bent om wat meer te willen spenderen aan de babykamer, dan kun je kiezen voor fotobehang. Op het behang kun je bijvoorbeeld een familiefoto bedrukken. Zo kan de baby, ook als je zelf niet in de kamer bent, naar je kijken. Het gevoel dat de ouders altijd in de buurt zijn werkt ontzettend rustgevend voor baby’s! Het kan de baby’s namelijk helpen ontspannen of tot rust komen als ze een vertrouwd gezicht kunnen aankijken.