Automotion

Automotion

Draadloze speakers in huis

 Draadloze boxen in huis

Zijn draden en kabels die door het huis lopen u ook een doorn in het oog? Misschien is draadloze bluetooth met wifi speakers dan iets voor u. Draadloos door uw hele interieur.
Wat is bluetooth?
Bluetooth is eigenlijk niets anders dan een radioverbinding voor spraak en data op korte afstand. Deze technologie werkt met een snelheid van zo’n 1 Mb per seconde over een afstand van zo’n 10 meter.
Een apparaat op bluetooth heeft een ingebouwde microchip. Hier zit de ontvanger en de zender in, die werken op een hoge, wereldwijde frequentie.
Als u een bluetooth apparaat heeft, geeft deze vanzelf aan wanneer er een ander bluetooth apparaat in de buurt is. U als gebruiker kan dan zelf bepalen of u daarmee contact legt of niet.
Gegevens die tussen twee bluetooth apparaten wordt verzonden, gaan in een hoog tempo over diverse frequenties. Zo wordt er voorkomen dat een ander bluetooth apparaat, dat niet in de verbinding zit, de data ook kan oppikken.
Bluetooth heeft 2 typen verbindingen: point to point en multipoint.
Point tot point wil zeggen dat het apparaat naar meerdere apparaten data kan verzenden, maar niet tegelijkertijd.
Bij multipoint kan het apparaat wel data naar meerdere apparaten tegelijk verzenden. Dit is het type verbinding wat u nodig heeft voor uw netwerk thuis.De voordelen van bluetooth
Bluetooth biedt vele voordelen. De voordelen op een rijtje:
– U heeft nooit meer lelijke kabels lopen, waar over gestruikeld kan worden.
– Er is geen zichtverbinding nodig. Bluetooth dringt ook door vaste materialen heen.
– Bluetooth is bovendien veel goedkoper en energziezuiniger dan wifi. Hierdoor is het beter op grote schaal toe te passen in (mobiele) apparatuur.
– Bluetooth is niet merkgebonden. Zo kunt u elk merk apparaat aanmelden op het bluetoothsysteem.
– Bluetooth is een gratis systeem.
– Bluetooth kan altijd met mobiele apparatuur communiceren, zonder dat dit tevoorschijn hoeft worden gehaald; ook tijdens het synchroniseren. U kunt het apparaat zelfs bewegen, zonder dat er storing optreedt.
– De afstand die bluetooth kan overbruggen is zo’n 10 meter; prima geschikt voor in huis dus.
– Als u meerdere apparaten heeft die bluetooth hebben, dan kunt u deze toegang geven tot het netwerk via één LAN Access Point.

Wat is er nodig voor bluetooth thuis?
Het enige u nodig heeft, is een apparaat (of meerdere apparaten) met een bluetooth chip.

Waar koopt u bluetooth boxen of speakers?
Op het gebied van bluetooth boxen- en speakers is een hoop te koop. De prijzen daarvan kunnen soms flink verschillen. Er zijn diverse vergelijkingssites op Internet te vinden, zodat u de prijzen goed kunt vergelijken.
Een aantal goed beoordeelde merken zijn: JBL Charge, Sonos Play, Sony, Samsung en Philips. Bluetooth boxen zijn te koop op Internet en in diverse elektronicazaken zoals BCC, Expert en Scheer & Foppen.